På oppdrag fra Arendal Havnestyre har Meyer Norschau Design ved Karl Marius Norschau utarbeidet et fremtidsrettet konsept for utforming av Nye Arendal Gjestehavn.

Utfordring
Oppdraget har vært både spennende og utfordrende. Målet var å utvikle en gjestehavn som dekker alle behov og funksjoner en moderne gjestehavn skal ha uten å bli for ruvende eller komme i konflikt med eksisterende bebyggelse på Tyholmen. Samtidig ønsket vi et moderne formuttrykk og underbygge byens identitet som en moderne sørlandsby med lang sjøfartshistorie. Resultatet ble et formspråk inspirert av art deco perioden. Med et tydelig maritimt preg fremstår det som både nytt, moderne, tidløst og praktisk.
Selve anlegget er satt sammen av flere flytende moduler. Tanken er at modulene skal utvikles og produseres i tett samarbeid med den lokale offshore- og lystbåtindustrien. Det gjør at anlegget får et material bruk tilpasset det maritime miljø og gir en unik mulighet til å dra nytte av den lokale spisskompetansen som er utviklet over flere tiår.
Vi føler at vi har lykkes med å tenke nytt og annerledes uten å gå på akkord med det praktiske eller vår lokale tilhørighet. Så langt her det vært et godt samarbeid med Arendal Havn og ser frem til videre utvikling av prosjektet.

Ikke bare for byens gjester
Et fokusområde i prosjektet har vært å tilrettelegge for helårsfunksjoner og aktiviteter. Et levende miljø med et variert og helhetlig tilbud til byens besøkende og lokalbefolkningen gjør Arendal til en spennende by å besøke.

Formgiver
Karl Marius Norschau er industridesigner med lang erfaring fra lystbåtindustrien. Etter endt utdannelse i Australia samlet han verdifull erfaring og innsikt om design og utvikling av båter i luksus segmentet i Vest Australia og Tasmania. I 2005 kom han til Norge for å inngå i designteamet hos Windy Boats. Karl Marius Norschau er nå kreativ leder i Meyer Norschau Design som har hovedkontor i Arendal.

Kontaktinformasjon
For mer informasjon kan du ta kontakt med:

Arendal Havn ved havnefogd Rune Hvass
Rune Hvass
Havnefogd
tel: + 47 975 27000
dir + 47 900 68 450
e-mail: post@havnekontoret.no
priv: rune.hvass@arendalhavn.no

Meyer Norschau Design ved Karl Marius Norschau
Karl Marius Norschau
Kreativ leder
tel: + 47 404 96 710
e-mail: karl@meyernd.no

Bilder
Følgende bilder ligger vedlagt: